Skip to main content
Home » Smart Industry » Ik ga de uitdaging aan. U ook?
Agile

Ik ga de uitdaging aan. U ook?

Countrymanager van Legamaster, Leo Wieling vertelt in zijn gastcolumn over de ontwikkelingen die de visuele communicatiemiddelenbranche doormaakt.

avatar

Leo Wieling

Country Manager Nederland Legamaster

De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan razendsnel. Gelukkig maar, zeg ik er meteen bij, want stilstand is natuurlijk ook voor ons achteruitgang. In de wereld van visuele communicatiemiddelen zijn op dit moment twee leading trends te onderscheiden.

Allereerst zien we natuurlijk de snel verder voortschrijdende digitalisering. Samenwerken, zowel op afstand als met elkaar in één ruimte, wordt door middel van digitale hulpmiddelen (BYOD) niet alleen leuker maar ook makkelijker en effectiever. Een prachtig voorbeeld is de nieuwe generatie interactieve touchscreens waarin alle benodigde apparatuur is verwerkt, zoals camera, microfoon en speakers.

De touchscreens waren natuurlijk al geschikt voor digitale presentaties, maar de nieuwste generatie visuele communicatiemiddelen maakt het proces veel interactiever. Zo kunnen alle deelnemers aan videoconferenties tijdens een presentatie bijvoorbeeld aantekeningen op het scherm zelf maken. De tijd dat u annotaties in een powerpointpresentatie achteraf nog per e-mail moest delen, is daarmee definitief voorbij.

De tijd dat annotaties in een powerpointpresentatie achteraf nog per e-mail gedeeld moesten worden, is definitief voorbij

De tweede trend die ik signaleer, is de sterk veranderende manier waarop we binnen organisaties samenwerken. Bedrijven zien interne communicatie als een steeds belangrijker tool en leggen de focus meer en meer op de Agile en Lean manier van werken, veelal in kleine teams. Visuele communicatie is daarin een niet meer weg te denken thema. Daar spelen we in onze sector op in met producten die deze manier van werken aantrekkelijker maken. Denk aan de superslimme Agile Toolbox, die alle handvaten biedt die hierbij nodig zijn.

De snelle ontwikkelingen stellen onze branche telkens weer voor interessante uitdagingen. Ik ga ze graag aan en neem aan dat u daar ook zo over denkt. Laten we er snel eens verder over praten. Ik hoop u begin volgend jaar te mogen ontmoeten in onze beursstand op de Vakbeurs Facilitair en de ISE.

Next article